tisdag 9 november 2010

Att se fram emot

Jag ser mycket fram emot John Ajvide Lindqvist nya bok Låt de gamla drömmarna dö som släpps i januari. En ny novellsamling som jag började längta efter redan när jag tittade och lyssnade på John Ajvide på bokmässan i Göteborg.

Enligt mig har Ajvide "skrivit ner sig" i de senaste böckerna. Jag anser att Hanteringen av odöda är hans allra bästa bok medan Pappersväggar kommer som god tvåa. Därefter rankar jag Låt den rätte komma in. Ajvides tre första böcker är underbara guldgodisar som man vill spara och smaka på om och om igen. Kanske var det mina skyhöga förväntningar som gjorde att jag blev rejält besviken när jag läste Människohamn. Med den boken tog Ajvide ett steg ner från pidestalen och när Lilla Stjärna släpptes visste jag inte vad jag skulle tro men blev glatt överraskad även om den inte når samma höjder som Hanteringen av odöda. Så återigen har mina förväntningar stigit en smula. Jag har ju Pappersväggar i färskt minne men vill ändå tro att Ajvide fått till ännu en guldnougat.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tyckte också väldigt bra om pappersväggar. Och att den kommande samlingen innehåller den helt fantastiska Tindalos är ju ett gott tecken, jag tror att samlingen kommer bli mycket bra!

Det mörka tornet sa...

Det låter verkligen lovande! Kanske lever boken upp till mina förväntningar trots allt!

Helena sa...

Jag längtar också efter samlingen, inte minst för att den innehåller "Tindalos" som jus ka vara väldigt bra men som jag själv inte läst än.

februaribarn sa...

Även jag är ett stort fan av John AL och har förvånats över att så många har hyllat Människohamn som hans bästa bok, själv är jag också förtjust i Hanteringen av odöda, men tror ändå att Låt den rätte komma in kommer på första platsen. Det ska iallafall bli kul med nytt material :)