måndag 30 maj 2011

Nylånat

Efter jobbet i dag skulle jag egentligen bara springa in på biblioteket för att lämna tillbaka ett försenat lån. Eftersom det är svårt att gå in på bibblan utan att kika lite i hyllorna så kom jag hem med inte mindre än tre böcker. En in - tre ut!


Det blev Richard Mathesons Legend (trots att jag sett filmen och höll på att grina ihjäl mig av sorglighet), Markus Zusaks Boktjuven (som är en av böckerna jag valde till boktolvan-utmaningen) och Mikkel Birkegaards Skuggbiblioteket.

Den sistnämnde har jag faktiskt hört noll och nada om så jag valde den enbart utifrån det jag läste om den på baksidan och att jag då tyckte att den verkade spännande. Verkligen skönt att gå efter sitt eget omdöme ibland utan att ha läst vad någon annan bloggare skrivit om boken.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Boktjuven är en stor favorit hos mig och Legend tyckte jag också om, men försök att tänka bort filmen, den blev bäst när jag inte försökte hitta likhete/olikheter!

Det mörka tornet sa...

Filmen och boken var ju verkligen HELT annorlunda (den jag såg var den med Will Smith). Filmen var väldigt mycket Hollywood men hade kanske ändå mer än boken. HMen det är svårt, hade jag läst boken först hade jag kanske gillat den mer!!