torsdag 14 juni 2012

Tematrio: Sommarens läsplaner

I den här veckans tematrio hos Lyran ska man berätta om sommarens läsplaner. Jag är egentligen emot att planera min läsning utan är ett fan av lustläsning. Jag plockar helt enkelt upp den bok jag känner för just då. Men av någon anledning sitter jag faktiskt här och inser att jag omedvetet har planerat min sommarläsning. Så planen är som följer:

1. Jag är en av dem som valde att hoppa på Lyrans klassikerutmaning och har tänkt mig att hinna med Dickens, Lagerlöf och Moberg i sommar.

2. När King släppte ett tillägg till min älskade Mörka Tornet-serie, The wind through the keyhole, fick jag lov att läsa om hela serien för att få in den nya boken rätt plats. Hittills har jag läst del 1 och 2 och väntar för närvarande på att de övriga delarna ska hitta hem till mig.

3. Amanda Hellberg är en författare som jag har läst EN bok av tidigare (Döden på en blek häst) och eftersom jag verkligen tyckte om boken har jag länge velat läsa mer av henne utan att få till det. Så under sommaren hoppas jag att jag ska hinna läsa åtminstone en bok till av henne.Vilken/vilka det blir återstår att se!!

2 kommentarer:

Monika sa...

Jag får vackert vänta tills extradelen av Det mörka tornet kommer på svenska. Vill ju ha alla i samma utgåva...

Det mörka tornet sa...

Mmm..jag insåg också att jag har resten av böckerna på svenska. Dock skulle jag helst vilja läsa alla på orginalspråk också..!