onsdag 5 december 2012

Läsrapport november

En lite sen summering från förra månaden. Men ni vet vad de säger, bättre sent än aldrig!

Mannen som föll i glömska av Mia Ajvide
Jag såg henne i dag i receptionen av Anders Fager
Lyft språket Lyft tänkandet av Pauline Gibbons
Mörka platser av Gillian Flynn
Jellicoe Road av Melina Marchetta
Drakhornet av Oskar Källner
The haunting of Hill House av Shirley Jackson

Ännu en mycket bra månad som toppas av Mannen som föll i glömska tätt följd av The haunting of Hill House. Riktigt besviken var jag på Jellicoe Road vilket nog är grunden till den negativa recensionen.

Uppdatering: Glömde bort att jag läst Mörka platser och Lyft språket Lyft tänkandet i november. Den sistnämda blir nog en blädderbok i mitt framtida arbete med svenska som andraspråk. Konkreta tips på hur man kan arbeta och mycket bra hur man ska tänka runt elever som har svenska som sitt andraspråk. Mörka platser öveträffade mina förväntningar. Den här månaden kan man verkligen se hur förväntningar för mig kan vara avgörande för hur jag uppfattar boken. Jellicoe road = oerhört höga förväntningar, platt fall. Mörka platser = oerhört låga förväntningar, topplacering.

4 kommentarer:

Monika sa...

Vilken härlig månad du verkar ha haft. Mycket skräck där :)

Det mörka tornet sa...

Ja visst fick jag till det! :-) Mycket skräck och fantasy blev det. Kändes som jag hade en otrolig läsmånad så jag blev lite snopen över att jag bara läst fem böcker. Det kändes så mycket mer!! :-)

Monika sa...

Jag har blivit så inspirerad av dig, Lingonhjärta och Eli att jag planerar en skräckmånad i januari. Det är bäst att passa på medan det är mörkt :)

Det mörka tornet sa...

Vad roligt att kunna inspirera!! :-) :-) Ska bli superspännande att se vad du valt att läsa då!!