lördag 9 mars 2013

Att de i tid må väckas av Frida Arwen Rosesund

Att de i tid må väckas hittade jag på facebook där den delas ut som E-bok eller PDF. Det var dels den mystiska, lite kusligt-romantiska framdsidan och dels titeln som tilltalade mig. Titeln som tydligen är en del av en psalm.

Boken handlar om Hilda som rymmer hemifrån en mörk och kall novembernatt. Hilda är gravid utan att ha varit med någon man och hon är mycket rädd för sin faders vrede. Hilda får hjälp av tvillingsystrarna Märta och Lia. Ganska snart börjar Hilda inse att något inte är som det ska med systrarna och att hon är helt och fullständigt utlämnad i deras hemska vård.

Boken handlar också om Johanna som inte vill annat än att leva rätt och vara alla till lags. När Johannas man dör i en tragisk gruvolycka blir hon ensam med dottern och hon låter den "kloka gumman" Sofia flytta in hos sig. Men Johanna dras allt mer till predikanterna Mindor och Manda och är snart obehagligt insnörd i dessas sektlika verksamhet.

Det här är en bok som blandar skräck med gammal folktro och vidskeplighet. Spöken, näcken och andra vidunder kantar vägen och det blir riktigt läskigt mer än en gång. Jag känner att det här är en författare som kan utvecklas och där böckerna kan komma att innehålla allt bättre teknik och djup. Verkligen värd att hålla ögonen öppna efter!!

Inga kommentarer: