torsdag 16 maj 2013

Tegelstenstagg

Jag har blivit taggad av Fiktiviteter och Pantalaimone i tegelstensutmaningen. Nördigt nog tyckte jag den här lilla utmaningen var så himla rolig! Utmaningen går ut på att:

1. Visa upp de fem tjockaste böckerna man har i bokhyllan och som man har läst
Jag har en väldigt liten bokhylla och försöker låna mycket på biblioteket på grund av platsbrist. Således har jag säkert läst tjockare böcker än dessa men nu var det ju inte bibblans bokbestånd vi skulle fota! 

Knackarna av Stephen King, 839 sidor.
En gammal goding av King som jag vet att många tycker är skräp. Snarare får man låta den här boken hamna i högen med Kings 80-talsverk eftersom jag tycker han var lite mer kioksboksförfattare på den tiden. Men kan man annat än älska begravda rymdskepp och byn som hamnar i sin egen bubbla och vaktas av mördar-godismaskiner (tror jag det var)? Utan kupolen då. Var nog den första King jag läste! Syns på boken å!


Sugar
av Michel Faber, 876 sidor.
Handlar om just Sugar som försörjer sig som prostituerade på 1800-talet. Mycket intelligent kvinna som tack vare sin hjärna lyckas klättra uppåt i societeten via den rike William Rackham.


The Terror av Dan Simmons, 955 sidor.
Antarktisk iskyla, vilseåkna skepp och mystiska monster som sveper runt i det ständiga mörkret. Även denna utspelar sig på 1800-talet.


Fågeln som vrider upp världen av Haruki Murakami, 741 sidor.
En mans fru försvinner och han träffar en mycket udda kvinna samtidigt som han tillbringar mycket tid på botten av en brunn. Ja, det är Murakami när han är som bäst!Det mörka tornet VII av Stephen King, 783 sidor. Sista delen i Kings mästerverk. Egentligen skulle det vara mest rättvist att räkna sidor i alla 7 delarna eftersom ingen är fristående. Många sidor blir det då!


2. Dessutom skulle man visa upp de två tjockaste böckerna som man inte läst.

Judas barn av Markus Heitz, 525 sidor.
Den här boken har funnits hos mig ett tag men har inte lyckats komma till den...än.
Judas barn handlar ju ändå om vampyrer så finns ingen anledning alls till att inte läsa.Jonathan Strange och Mr Norrell av Susanna Clarke. 1006 sidor.
Så skrattretande att jag inte var den enda som hade den här oläst i hyllan. Undrar varför? Konstigt nog är jag inte ett dugg sugen på den heller. Men...det kommer väl.


Taggar alla som känner sig manade. Det var ju himla kul det här!

4 kommentarer:

Monika sa...

Naturligtvis King även här. Och jag funderade på det där med att sätta ihop alla Det mörka tornet-böckerna :)

Och du har också Jonathan Strange och Mr Norrell i hyllan. Innan den här taggen hade jag nog knappt hört talas om den och nu har jag sett den överallt.

Marie, Skuggornas bibliotek sa...

Det är verkligen otroligt komiskt att hela bokbloggarmaffian verkar ha Jonathan Strange och Mr Norris som oläst hyllvärmare hemma. :D Jag också, även om den inte kom med i min lista...

Det mörka tornet sa...

Det är verkligen komiskt av Vi har samma olästa! Undrar varför?? Grupptryck?!

Anonym sa...

Jag har också Jonathan Strange hemma.....Läste halva men lade ner det. Fruktansvärt dåligt skriven bok, grundstoryn är OK men det berättas så fruktansvärt tråkigt och dåligt.