fredag 3 juni 2011

Samlade svenska kulter

När jag läste Svenska kulter av Anders Fager var jag inte direkt överförtjust. När jag nu läst Samlade svenska kulter, som är uppbyggd av tre böcker eller delar där Svenska kulter är första delen, så är det synd och skam att ínte alla delar gavs ut samtidigt på en gång. För att man ska kunna ta till sig den här boken på rätt sätt behöver man helheten. Istället för ett lite missnöjt Jaha? får boken nu läsaren att istället att säga Jahaaaaa!! med en uppåtpik på slutet. Klart som korvspat?

I Samlade svenska kulter inser man bättre hur novellerna hänger ihop. Varje novell är en del i en större helhet. Speciellt gillar jag När döden kom till Bodskär som nästan handlar om zombies men inte gör det egentligen. Leka med Liam och Pigornas trappa är också högt på min lista. Förövrigt får vi läskiga rollspel på ålderdomshem och massjälvmord från Västerbron. Här hittar vi mångfalden och djupet jag saknade i den första delen. Nu hoppas jag att Anders Fager snart ska komma med något lika nervkittlande snart igen. Jag vill läsa mer!

3 kommentarer:

Miriam - Schitzo-Cookie's Book Blog sa...

Crap att jag precis köpte Svenska kulter nyss då, men är snål och köper sällan inbundet...

När kommer hela härligheten ut på pocket måntro.. hmm

Hanna sa...

Nej men åh! Jag som plockade bort Samlade svenska kulter från min senaste bokbeställning för att jag inte hade råd. Nu måste jag göra en ny beställning pronto!
Ja - eller iaf lite närmare nästa löning!

Det mörka tornet sa...

Om man vill och kan lägga några extra kronor skulle jag verkligen rekomendera att köpa hela samlingen på en gång! Dessutom kan man ju dra bort pengarna för Svenska kulter eftersom den ingår i helheten. :-)