tisdag 19 juli 2011

Alltför nära

Nu har jag nog gett Barclay de chanser han förtjänar. Jag läste Utan ett ord som visserligen var en ganska spännande historia men inte mer än det. Allt för nära är visserligen lättläst men efter ungefär fem minuter fattar man vilken mördaren är. Lättare än ett C.S.I -avsnitt. Inget som är särskilt spännande, man sitter inte som på nålar och förstår ganska så snabbt hur det kommer att sluta.

Boken handlar helt enkelt om Derek som är 17 år och som vill vara ifred med sin flickvän. När närmaste grannen åker på semester gömmer han sig kvar i huset efter att ha sagt Hej då till kompisen Adam. Sedan tänker han sig att han ska kunna använda huset ostört under den vecka familjen är bortresta. Men ganska snabbt hör han hur familjen kommer tillbaka så att han får gömma sig än en gång. Ifrån sitt gömställe hör han också hur någon ringer på dörren. Någon som skjuter och mördar hela familjen.

Resten av boken berättas ur Dereks pappas perspektiv. Han arbetar som trädgårdsmästare efter att ha avslutat ett arbete hos borgmästaren som han avskydde. När sonen sedan blir (naturligtvis) misstänkt för morden på grannfamiljen påbörjar han en egen liten utredning för att hitta den verklige mördaren.

Problemet med Barclay är att han placerar ut allt för tydliga ledtrådar till vem mördaren är. Nej, det blir inget mer Barclay för min del. Lite för mycket slöseri med lästid helt enkelt.

Inga kommentarer: