måndag 2 januari 2012

Nu så!!

Har du tänkt läsa 11/22/63 och inte vill bli spoilad? Läs inte längre!!!!!!

Då har jag äntligen kommit fram till alla blinkningar till Stephen Kings tidigare böcker. Jag var väldigt avundsjuk när bland annat Dark Places bloggade om detta för ett tag sedan. Då försökte jag bara att inte läsa så mycket om det för att inte förstöra läsningen för mig själv! Men nu är jag äntligen i Derry! Ett Derry efter Pennywise liksom!! Jag vet att det diskuterades om blinkningarna i den här boken kanske blev lite väl stora. Att det är antydnigarna man gillar och som man bara fattar om man är en King-nörd och har läst mycket av honom!

Det jag funderar på just nu är om inte ungdomarna splittrades och slutades umgås efter det att Pennywise lurades tillbaka in i sin slummer? Skulle Richie och Beverly verkligen stå där och dansa lindiehopp tillsammans efteråt? Den där hemska sexscenen var väl till för att de skulle "komma nära varan" igen och inte gå under när banden höll på att brytas? Så kanske blev det, just där, lite för mycket! ÄNDÅ är jag tillräckligt mycket King-nörd och kan inte låta bli att gilla det!! "Beep beep Richie".

4 kommentarer:

Ela sa...

Jag var ju en av de som tyckte att det blev l i t e för mycket i just det kapitlet i 11/22/63. Somliga saker vill jag inte ha på pränt utan kvar i min fantasi, just Derry post-Pennywise var en av dem. Men jisses, klart jag gillade det ändå. :-) Var mest tvungen att gnälla lite.

Det mörka tornet sa...

Jag håller precis med dig!! Det blir lite roligt samtidigt som jag inte riktigt köper just den där scenen. Tycker inte riktigt det stämmer med hu Det slutar.

Helena (Dark Places) sa...

Jag blev liksom glad och rörd över lindyhopscenen, men jag håller med. Inte helt troligt att Richie och Bev skulle stå och dansa tillsammans efter den där riten och allt som hände. Eller vänta: de förträngde ju allt som hade hänt där i underjorden! Bev kom ju inte ihåg vad som hade hänt förrän hon i vuxen ålder hamnade i säng med Bill. Visst var det så? I så fall har vi ju lösningen! :)

Men visst är det kul med alla blinkningar? Uppskattade särskilt den röda Plymouth Furyn med årsmodell 1958 som dök upp lite då och då (insert nördsmiley here).

Det mörka tornet sa...

Jo, men var det inte så att de trots det splittrades och inte återförenades förrän i vuxen ålder. Gick åt olika håll? Jag minns inte riktigt så jag kan ha fel!!

Man får vara uppmärksam på vissa blinkningar så man inte missar. Den där bilen hade jag inte tänkt på!! Men du har så rätt så!! :-)