lördag 28 juli 2012

Bokbloggsjerka 27 - 30 juli

I helgens Jerka lyder Annikas fråga: Vilken är den bästa respektive sämsta boken du läst i år? Ärligt talat tyckte jag att det var en riktigt svår fråga. Själv har jag läst cirka 23 böcker det här året, Vilket är mycket mindre än vad andra bokbloggare hunnit med. Dock känner jag verkligen att jag har haft kvalité i min läsning och jag har läst flera riktigt bra böcker. Till exempel Andarnas hus, Baby jane och Cirkeln. Det är svårt att bara välja en men årets klarast lysande stjärna måste nog ändå bli Amanda Hellbergs Styggelsen. Så välskriven och så skrämmande! Och jag är verkligen inte lättskrämd!!

Ännu svårare att välja är den sämsta. Flera böcker har varit okej eller fått ett jaha. Jag var väl inte stormförtjust i Röd snö eller Efter mörkrets inbrott. Tycker jag en bok är lite sådär handlar det nog mest om att jag har haft en för hög förväntning på dem. Röd snö var så hoppigt skriven så den nästan blev osammanhängande. Efter mörkrets inbrott är en Murakami-bok. Jag brukar älska honom men har tröttnat lite på hans babbliga stil och babblig var verkligen den är boken. Dock måste jag säga att längst ner på bottenlistan hamnar nog ändå Levande begravd av Peter James. Jag trodde den skulle vara mer krypande och handla om skräcken i att bli instängd i en kista under jord. Det visade sig att det istället var en ganska dåligt skriven kriminalroman. Hade jag vetat det från början hade jag antagligen aldrig valt att läsa den.

Nu ska det bli spännande att se vad resten av året har att bjuda på i läsupplevelser!!!

7 kommentarer:

Annika sa...

Där ser man så olika man kan vara. Själv älskade jag Levande begravd och den blev startskottet till min långvariga kärlek till Peter James och Roy Grace :-)

Det mörka tornet sa...

Haha! Tur att smaken är som baken! :-)

Monika sa...

Och det är faktiskt Annika som fått mig att ge Peter James en ny chans efter att jag läst en bok av honom som inte var så bra (del 2 om Roy Grace). Extrachansen han ska få är med Levande begravd...

Det mörka tornet sa...

Där ser man!! Blir intressant att se vad du tycker sen då Monika! :-)

Monika sa...

Levande begravd har precis blivit framflyttad i läskön och det ser ut som att jag kommer till den om en månad eller så :)

Bokdivisionen sa...

Hmpf, tröttna på Murakami? Det var då det tokigaste jag hört! Den där Hellberg, är det deckare eller skräck? Hon dyker upp på alltför många ställen nu för att kunna avvisas helt.

Det mörka tornet sa...

Ja, efter 1Q84 och den senaste jag läste tycker jag att han är så väldigt babblig. Det händer lite men det pratas mycket. Han och jag har en paus! :-)

Hellberg är lite blandad tror jag. Styggelsen är helt klart skräck, Döden på en vit häst är lite mer deckare men också skräck (det är de två jag har läst). Sedan har hon ju en ungdomsbok ute (skräck tror jag) och en barnbok påväg. Fruktansvärt bra är hon i alla fall! :-)