söndag 10 november 2013

Bunkern av Hanna von Corswant

I fredags var jag in på biblioteket för att hämta ut två reserverade böcker. I förbifarten fick jag med mig Bunkern. Framsidan och titeln är ju minst sagt tilltalande och någonstans längst bak fick jag för mig att jag läst en recension om boken. Kände dessutom att 228 sidor var en passande utmaning efter två tuffa veckor.

Bunkern visade sig vara en riktig bladvändare. I slutet spände jag magmusklerna så jag nästan fick kramp, fast man mycket väl vet vad som ska hända boken igenom. Jag älskar böcker där det läskiga inte står direkt utskrivet utan att det är atmosfären som gör det hela. Någonting kryper längst sidorna och drar in läsaren i en värld som är totalt upp och ner. Sömmarna har spruckit och verkligheten skevar rejält. Allting är fel. När jag kom ut ur Bunkern och skulle göra något vettig här hemma så satt känslan i och det tog ett tag att komma ur den där känslan av surrealism. Nästan som när man vaknar ur en mardröm där känslan kryper med en in i verkligheten. Är jag kvar där eller har jag verkligen vaknat?

Jag har redan ställt mig i kö för Barnflickan.

9 kommentarer:

Eli sa...

Låter spännande! Jag har läst Barnflickan men tyckte den var lite sisådär, det kändes som att den hade mycket som hade kunnat bli något men som aldrig riktigt... blev något. Det är nog därför jag ännu inte läst bunkern men den verkar ju definitivt vara bättre så ska nog ge den en chans ändå!

Louise sa...

Har tidigare läst Barnflickan som inte riktigt nådde ända fram för min del. Läser Bunkern nu och är hittills imponerad, det känns som att denna lyckas med det som Barnflickan missar.

Det mörka tornet sa...

Vad synd att Barnflickan inte håller måttet! Jag hade hoppats att den skulle vara lika bra! Men får väl se, har i alla fall reserverat den på bibblan! :-)

kalebass sa...

Du kan verkligen få det att vattnas i munnen!!! Undrar om denna finns i pocket? Bekvämare i sängen...

Det mörka tornet sa...

Å! Exakt den boklängtan jag vill uppnå! Tror den finns som pocket, har för mig att jag såg det på Adlibris. :-) Föredrar också pocket...speciellt till sängläsningen!! :)

kalebass sa...

Tack för tipset! Vågar jag föreslå en liten lyssning på mina (ibland lite kusliga) ljudalster på min blogg? Vore intressant att höra från en "skräckälskare".

Det mörka tornet sa...

Intressant! Frågan är om jag vågar!! Ska absolut kolla in!! :)

Helena (Dark Places) sa...

Liksom tidigare kommentatorer blev jag besviken på Barnflickan (även om där fanns riktigt bra element). Låter positivt att du gillade Bunkern så pass mycket, ska nog ta och ge henne en ny chans!

Det mörka tornet sa...

Det tycker jag att du ska! :-) Har just fått hem Barnflickan och nu har jag rätt låga föräntningar så kanske jag gillar den istället?? :)