lördag 7 december 2013

Boktips från en tvååring

Det var inte alls meningen att det skulle bli tyst här på bloggen. Dock har mitt jobb tagit musten ur mig på sistone och den energi som har funnits kvar har jag lagt på familjen. Nu är det bara två veckor kvar till julledigheten och om en vecka ska betygen vara satta så tempot borde lugna ner sig en aning.

För att byta ämne så kommer nog den här bloggen allt mer ta upp boktips från minitornet. Vi börjar komma från de enkla pekböckerna till att han intresserar sig för böcker som har mer berättelse och mer text. Jag jublar såklart. Två favoriter som går varma här hemma just nu är:

Alla monster är rädda för månen av Marjane Satrapi
Tyvärr slut på förlaget men finns som tur är på biblioteket.

Alla monster är rädda för månen handlar om Marie som har det förfärligt jobbigt på natten då tre monster kommer och bråkar med henne. För att få lite lugn och ro tar Marie ner månen och hänger den i en bur ovanför sin säng. Det håller monstren borta. Tyvärr kan katterna inte längre se något när de är ute på natten så de slår sig något förfärligt. När katterna inte längre kan vara ute så tar råttorna snart över staden. Något måste ske så katterna går till sin kung för att får hjälp med problemet.

Även Stina Wiréns Vem-böcker har hittat hem till oss. Den senaste vi har lånat är Vem är borta? Lilla och stora nallen är i affären och handlar. När lilla nallen ska hämta bananer kan han inte längre hitta den stora nallen. De här böckerna är utmärkta som diskussionsunderlag med små barn. I den här boken kan man ta upp hur man ska bete sig när man kommer bort ifrån varandra i affären. Varför man inte ska gå ut som lillnallen gör och vad man kan göra om någon dum stor kommer fram till en ensam liten en.

Inga kommentarer: