lördag 29 januari 2011

Läsrapport januari

Ja, jag vet. Januari är inte riktigt slut än. Men jag håller fortfarande på med The Terror och den är tjock nog att räcka januari ut. Denna månad började jag ganska starkt men läsningen trappades av mot slutet. Mest på grund av att jobbet tyvärr tar större delen av min dag och att jag inte orkar hålla ögonen öppna efter klockan åtta på kvällen.

May Bylock - Häxprovet
May Bylocka - Häxans dotter
May Bylock - Häxpojken
Gillian Flynn - Vass Egg
Dick Harrison - Slaveri. Forntiden till renässansen.
Susan Hill - Small Hand
Stephen King - Blockade Bill
Sofi Oksanen - Utrensning
Stefan Tegenfalk (halva) - Vredens tid

Månadens favorit blir absolut Sofi Oksanen. Månadens flopp blev Stefan Tegenfalk som jag inte ens läst färdigt. Men jag skrev med den i alla fall eftersom jag inte bestämt mig för om jag ska ge den ytterligare en chans eller låta det vara bra så.

6 kommentarer:

Frida sa...

Jag skrev precis min recension på Vredens tid. Om du inte tänkt att läsa de andra två delarna i trilogin behöver du inte läsa ut Vredens tid. Jag tyckte att den började bra, men andra halvan är kass. Jag lovar, du vet redan allt som kommer hända, inklusive hur den slutar!

Det mörka tornet sa...

Jag ska kika in hos dig och läsa din recension! Nej, jag hade absolut inte tänkt läsa de andra två delarna. Jag tyckte ju att första halvan av boken var riktigt dålig och om andra halvan är värre ägnar jag nog hellre min tid åt trevligare läsning!! :-)

Frida sa...

Det gör du rätt i :)

Bokomaten.. sa...

Jag kan inte förstå att jag inte har dig i min bloggroll sedan tidigare. Upptäckte det nu även om jag varit inne hos dig förut. Vi har ju rätt lika boksmak tycks det mig. Jag håller helt med dig i om Vreden tid, men det är roligt att vi verkar vara av väldigt olika åsikt i bloggvärlden. Jag tog mig igenom kanske 150-200 sidor innan jag lade den åt sidan. Och jag tyckte ändå att den var väldigt spännande i början. Eller den hade något i alla fall som drog in mig i berättelsen och sedan försvann det.

Hanna sa...

Januari har varit en helt kass läsmånad i mitt hus. Läslusten vill liksom inte infinna sig och jag segar mig igenom texterna.
Detsamma verkar gälla skrivlusten, om man ska tro inläggsstatistiken på min blogg ;-)

Det mörka tornet sa...

Bokomatekn: Ja, det tycker jag också är konstigt! ;-) Hihi! Jag har dock ännu inte sett någon som har varit sådär himlastormande förtjust över Vredens Tid. Men det kanske kommer i tvåan? Håller med dig om att den verkade ha något i början men sedan dog det bara...

Queen H: Hoppas du finner läslusten i februari. Vissa månander är ju sådär. Man orkar bara inte...eller så hittar man inget som tillräckligt väcker ens intresse!