söndag 30 december 2012

Tips på böcker för en 18-månaders

Sedan några månader tillbaka är det inte bara böcker till mig själv jag läser. Lilltornet har upptäckt böckernas underbara värld så därför tänkte jag lista hans fem favoritböcker (det här året??). Nej, han pratar inte än utan dessa böcker har jag valt eftersom det är dem han oftast kommer med och som vi läser om och om igen. Han har många fler böcker välja på här hemma!

Hej alla snödjur
Hittade bara en bild med den engelska titeln men vårt ex är på svenska. Snöhunden är ute på äventyr och hälsar på alla sina vänner. Allt från späckhuggare till isbjörnar får vi träffa i boken. Korta texter där man även kan härma djurens läten. Alla djur är klädda med något mjukt material och man kan "klappa dem".


Bilen säger brum
Skriven på rim och vår son gillar verkligen rytmen; "Bilen säger brum brum brum, Humlan säger hum hum hum" och så vidare. Den enda bok som man kan läsa rakt av och han lyssnar koncentrerat. Oftast tappar han intresset om man läser boken för honom så oftast berättar vi till bilderna. Även den här boken är ljudhärmande.
Alla kläder på
Samma serie som boken ovan men nu är det ett barn och ett litet djur som ska gå ut och alla namn på kläder presenteras. Återigen på rim.
Muuu, säger kon
Egentligen är det här den absoluta favoriten här hemma. Många olika djur är tecknade och texten handlar bara om hur djuren låter. Roligt att härma efter för en liten en. Sonen tycker mer om den här än den bok som har djur och läten men med riktiga fotografier. Något som förvånade mig.
           
Äntligen bajs!
Den här boken kommer att bli användbar när det är dags för potträning!
Lillefanten har fått en potta och ska inviga den för första gången. Kompisarna Kanina och Maskot tittar på. Det tar lång tid att få något i pottan men till slut säger det ändå PRUTT. Färgglada bilder är nog det roligaste!

Inga kommentarer: