söndag 20 januari 2013

Att skiljas är att dö en smula

Jag har sugit på den här karamellen ett tag nu. För jag ville ju inte komma till den där sista sidan. Å! Det är så svårt att skiljas från Roland. Det är så hemskt att veta. Så fort jag kommit till sista ordet önskar jag att jag kunde radera mitt minne och läsa alltihop från början helt ovetande om vad som väntar.

Å Discordia!! Detta är verkligen Kings mästerverk! Ja, det är andra gången jag läser alla sju böckerna och ja, det borde ha härdat mig från smärtan i allt det som händer i den här boken (som jag självklart inte kommer att avslöja) men på något underligt vis blir det nästan värre när man redan vet.

Jag vill att Roland och de andra ska vara Ka-tet för alltid och att de alltid ska dra runt på sina äventyr. Rädda världar och undvika todash-mörkret. Ja, det var orealistiskt tänkt av mig. Men jag har åtminstone återupptäckt varför jag döpte min blogg, som ska vara en hyllning till den litteratur jag läser, efter den här bokserien. Den stora frågan just nu är bara, vad ska jag kunna läsa som lever upp till Det mörka tornet? Hur går man vidare?
         

8 kommentarer:

Lingonhjärta sa...

Åh när man har avslutat en serie som man älskar så är det svårt att komma vidare. Jag rekommenderar en lätt beroendeframkallande serie. Typ som Sookie Stackhouse series eller Vampire Academy :D Kanske inte lika bra men väldigt roligt och beroendeframkallade!

Det mörka tornet sa...

Sookie är en av de serier jag tänker ta mig an under året faktiskt! Naturligtvis kan ingen mäta sig med Det mörka tornet-serien men hoppas det kan bli en ny favorit!!

Lingonhjärta sa...

ÅH! Jag är helt säker på att du kommer älska Sookie!! Hon är helt bedårande och totalt beroendeframkallande. Sista boken kommer nu i vår. Typ bok nummer 13 eller något sånt (har tappat räkningen) men är hemskt pepp.

Det mörka tornet sa...

Skönt när det finns många att läsa! Jag har väl inte börja läsa den här serien just för att jag har gilla True blood så mycket! Rädd att det ska bli förstört eller nåt! Men nu så!! :-)

Lingonhjärta sa...

Åh nej! Det förstör faktiskt inte alls! Jag gjorde detsamma och det är som om man läser och ser två favoritsaker parallelt. Fungerar utmärkt :D Men de är olika kan jag tala om. Så det är bara att sätta igång :D

Det mörka tornet sa...

Å! Det låter bra!! Jag ska skaffa mig den första boken i serien när det är dags för min stora-super-beställning!! Längt!!

...med näsan i en bok... sa...

Som du vet lever jag med samma känsla som du - fast det är första gången jag läser och jag fortfarande har en bit kvar på sista boken! Har du läst Wind through the Keyhole?

Det mörka tornet sa...

Japp! Det var egentligen därför jag började läsa om hela serien, för att få den "rätt". :-)Men det behövdes inte eftersom den mest handlar om Roland berättar en historia om när han berättar en historia. Men lite mer info om huvudpersonerna får man dock. Helt klart läsvärd! .-)