måndag 23 juli 2012

Det mörka tornet III

Ja, det är väldigt svårt att skriva om en serie utan att avslöja eller spoila. Så vill du inte veta något alls, läsa inte. Vill du ändå få ett hum om vad serien handlar om, läs. Jag lovar att inte avslöja ALLT för mycket!

Jag tror att ni som tyckt att serien varit seg hittills kommer att finna att den här tredje delen är fullspäckad med spännande händelser! Det är nästan så man sitter på nålar hela boken igenom! I den här delen av mörka tornet-serien får vi även mer fakta kring tornet, de olika världarna, ka-teten och vad det egentligen innebär att världen har gått vidare.

Boken börjar med att Eddie och Susannah får testa sina nya revolvermannakrafter mot en av alla de gamla maskiner/levande varelser som drällar omkring i mittvärlden. De hittar några människor som inte alls är onda och en drös som är det. Jake kommer tillbaka och Oy hittar in i Ka-teten. Oy är helt klart min favoritkaraktär hela serien igenom. De hittar också ett tåg som kan ta dem fram i en mycket snabbare fart än de hittills kunna färdas till fot. En otäck sak som mer eller mindre blivit sinnessjuk men som har en förkärlek för gåtor. King lyckas beskriva en framtidsvärld full av tekniska under samtidigt som människorna som lever där befinner sig i en värld som mer påminner om medeltiden. Det är nog det som gör boken så spännande, att den har en blandning av historisk roman och futuristisk science fiction.

3 kommentarer:

Monika sa...

Ja, det var väl ungefär här jag blev såld :) Och Oy är verkligen en underbar karaktär.

Lingonhjärta sa...

Ok :) Jag kommer stå ut. Hela vägen igenom bok två också. Vill ju inte missa den där boken ju :D

Det mörka tornet sa...

Nej, det får du absolut inte göra Lingonhjärta. ELLER de efterkommande! Uu, vad bra!!