fredag 14 september 2012

Nytt från Fager

Jag har nyss förstått att Anders Fager ska komma med nytt. Jag tyckte mycket om hans novellsamling Svenska kulter och eftersökte redan då något längre från honom. Jag blev tydligen bönhörd för den här gången får vi en hel bok som ska handla om en häxa. Jag läser om boken:

Cornelia Karlsson är elva år när hon hittar sin mamma död vid gasspisen. Det är då hon hör honom för första gången. Mannen som viskar i vinden och i gasen och i bruset från trafiken och som lovar att Cornelia ska bli hans drottning. Bara hon släpper in honom i människornas värld. Den Viskande Mannen vet att hon kan hjälpa honom med det. För Cornelia är speciell. Cornelia Karlsson växer upp till MTV, med Nirvana och Madonna. Rastlös och ständigt på flykt från sig själv och från viskningarna bara hon kan höra. Men sakta inser hon att hon inte kan fly. Hon måste stå upp och kämpa för att inte gå under. Kanske stå upp för hela världen. Hon måste lära sig att förstå vem hon verkligen är och att använda sina gåvor. Jag såg henne idag i receptionen återvänder Anders Fager till det hemsökta Stockholm han skildrade i den kritikerrosade Samlade svenska kulter från 2011. En stad väldigt lik vår egen, men där monstrum och uråldriga gudar spelar ett spel vi ibland kan ana.
Den där Cornelia verkar vara nästan lika gammal som mig. Jag växte också upp med Nirvana, MTV och Madonna. Boken verkar riktigt lovande och jag vill läsa nu!


                                           

3 kommentarer:

Marie, Skuggornas bibliotek sa...

Den här ser jag också fram emot! Hoppas verkligen den är på samma nivå som Svenska kulter -- och i sådana fall kommer den vara otroligt bra :)

Ela sa...

Oj, det där lät ju riktigt spännande! :-) Gillade verkligen hans noveller.

Feuerzeug sa...

Fan vad fint! Vill ha.