måndag 7 februari 2011

Några dammsamlare i hyllan

De flesta bokbloggare verkar ha en uppsjö av olästa böcker i sina hyllor. Så även jag, även om antalet inte är så himlastormande som hos vissa. Jag gillar verkligen att låna böcker på biblioteket. Känner mig ekonomisk och miljömedveten då. Men jag inser att det är dags för en rensning igen. Jag har bland annat en massa böcker av Håkan Nesser (why?) och jag kommer definitivt aldrig läsa dem. Sen har jag andra böcker som jag ibland kastar ett öga på men som jag ännu inte läst. Dags att ta tag i dem kanske? Så en liten utmaning till mig själv blir att inom en inte allt för snar framtid (ska vi säga, två månader?) ska jag ha läst dessa tre dammsamlare:


Väinö Linna Högt bland Saarijärvis moar. Första delen av tre. En bok som jag fick av vår granne som tack för att jag vattnat deras blommor. Jag älskar alltid att få böcker men har inte tagit tag i att läsa själva boken.Terry Pratchett Små blå män. Att den här boken inte blivit läst ännu är egentligen ett mysterium. Vanligtvis älskar jag Terry Pratchett och speciellt böckerna om skivvärlden. För mycket annat att läsa kanske?
Clive Barker Books of blood. Jag har både del 1-3 och del 4- 6 i serien. Köpte dem eftersom det verkade vara något för mig och dessutom har Stephen King skrivit om Clive Barker som någon man verkligen bör läsa om man gillar skräck. Jag läste halva första boken och la den sedan i från mig. Historierna i den var långt ifrån dåliga. Kanske var det jag som var på dåligt humör? Dags för en andra chans i alla fall!

4 kommentarer:

Anonym sa...

näääe storasyster, vad är det jag ser? har man en oläst pratchett hemma sträckläser man den på studs ju! ;P

Det mörka tornet sa...

Jaaa veeet!! Måste ha blivit någon fnurr på tråden där! :-)

Hanna sa...

Jamen HUR kan man ha en oläst bok av Pratchett i hyllan?! Det måste sannerligen ha blivit något fel där! :)

Det mörka tornet sa...

Haha, Sorri Pratchett-fan! Jag ska genast skärpa mig!! :-)