lördag 16 april 2011

Zombielitteratur

Som skräckfantast är det givet att man får gåshud av vampyr- och zombielitteratur. Vampyrerna känner jag att jag har läst en hel del om medan jag har mycket mindre koll på bra zombielitteratur. Fikitiviteter har läst lite om zombisar på sistone. Hon skriver om boken De vassa tändernas skog. Jag skulle gladeligen hoppa på den boken om det inte vore för att Fiktiviteter säger just detta om boken:

Jag är ju ingen zombiekännare, eller zombieälskare för den delen, men jag kan tänka mig att de riktiga hardcorefansen tycker att det här är för lättviktigt – för lite hjärnsubstanssmaskande kanske?

Jag klassar mig kanske inte som ett hardcorefan men några zombieattacker måste det allt finnas med. Och gärna den där instängda vi-är-omringade-av-döda-utan-något-vapen-eller-hjälp-känslan. Jag minns att jag älskade Dawn of the dead när den kom på film och dessutom tyckte jag mycket bra om Kingens Cell. Zombies som utvecklas är otroligt läskigt! Så, kära boktokar där ute. Har ni kanske något tips på ordentlig zombielitteratur? Blev lite sugen på att gotta ner mig i det träsket.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Feuerzeug skrev ett bra inlägg om detta nyss om du inte redan läst det, jag blev i alla fall sugen på att läsa alla!
http://feuerzeug.wordpress.com/2011/04/14/en-ny-sorts-riktig-zombie/

Det mörka tornet sa...

Tack!! Det ska jag kolla in!!!

Helena sa...

Måste bara förtydliga att det ju förekommer några (rätt läskiga) zombieattacker och att instängdhetskänslan är mycket påtaglig men väldigt mycket blod och hjärnsubstans är det inte ;)

Swedish Zombie sa...

Craig DiLouie - Tooth and Nail
Bob Fingerman - Pariah

Båda 2 så jäkla bra!

Samt:
David Moody - Hater (iofs inte tvättäkta zombie, men men)
Thomas Emson - Zombie Britannica
Tony Monchinski - Eden

Hälsar

swedishzombie.blogspot.com

Det mörka tornet sa...

Tack för alla fina tips! Jag lär såklart kolla upp dem allihopa!! :-)