fredag 13 maj 2011

Zombies till tonerna av Modern Talking!


Jag gjorde det! Jag köpte Tjärven. Sedan laddade jag in den i mobilen och lyssnade klart på hela härligheten i ett nafs. Och hur kan jag göra annat än att bara stengilla?? Jag menar, Zombies, svensk skärgård, strålande sol, midsommarafton och oväntat nog Modern Talking som bakgrundsmusik till det hela. En mix som blir en riktigt vinnande kombination! Tjärven är alldeles underbart läskig och nervkittlande samtidigt som den inte bara gottar ner sig i blod och inälvor.

Huvudpersonerna är ett gäng gamla klasskamrater som bestämt sig för att ha en återträff just den här midsommaraftonen. De tänker skärgård, fyrö, grill, öl och lagom nostalgi. Men här finns inget romantiskt tassel i gryningen, ingen dans runt midsommarstången eller söta små grodor. Zombies i skärgården blir en uppfriskande baksida till allt detta. Man vet att många kommer att dö men vem blir det och vem överlever, om någon?

Mitt enda minus är att med tanke på att jag valde MP3-versionen så är jag inte alldeles nöjd med Ajvides egen uppläsning. Jag tycker faktiskt inte att han är någon särskilt bra uppläsare. Tur för honom att de inblandades öden får mig att till slut glömma hans röst som har en tendens att gnälla lite i slutet av meningarna. Om man som jag, HAR en tendens att nästan ALLTID reta sig på något hos uppläsarna av ljudböcker så ska man nog välja den den version som går att läsa själv på datorer och läsplattor.

4 kommentarer:

Ela sa...

Vet att jag är långt ifrån först att säga det, men det h a d e varit roligare med en fysisk bok. MEN det fick mig att göra något jag aldrig gjort förut, nämligen att köpa en ljudbok på nätet, peta in den i iTunes för att slutligen få in den i iPod:en. Inte alls svårt, jag har bara inte varit "tvungen" förut.

Och jag gillade hans uppläsningsröst. :-) Men så har jag förmodligen inte nog med ljudboksvana för att riktigt ha en giltig åsikt.

Det mörka tornet sa...

Jo, den "riktiga" boken är alltid det bästa anser jag (med)!! Jag har dock inte heller "läst" så många ljudböcker så jag kan nog inte heller säga mig vara något proffs. Dessutom har jag som sagt nästan alltid en tendens att störa mig på något hos uppläsaren!! :-) Något måste Ajvide ändå ha gjort rätt eftersom jag gillade boken!

Michael sa...

Passar på att tacka även Det mörka tornet för en bra recension. Dock måste jag säga att jag älskar John Ajvides uppläsning. Det ger hans ljudböcker en extra krydda.

Kan rekommendera hans uppläsning av Låt den rätte komma in. Mycket bra.

Det mörka tornet sa...

Tack tack! Ja, smaken är nog som smaken. Överlag läser jag alltid hellre själv än lyssnar på någon annans röst. Även om det finns undantag! :-)