fredag 17 juli 2015

Locke & Key

Jag har länge varit sugen på Joe Hills och Gabriel Rodríguez samarbete som resulterat i Locke & Key. Hill vid pennan och Rodríguez vid penseln. Och när jag äntligen tog tag i saken och köpte den första volymen så bara tokälskar jag!

Barnet placerade jag med i-paden tills jag kommit till sista sidan. Därefter kastade jag mig in på en internetbokhandel för att beställa hem de två efterföljande delarna.

Läsaren kastas redan från början in en nervkittlande karusell av otäcka typer. Det finns dessutom många dörrar som du kan gå igenom, om du har de rätta nycklarna vill säga, och komma till andra världar, byta kön eller bara lämna din kropp i form av en ande. Eller ett spöke. I första volymen är nästan inga av dessa nycklar återfunna men jag misstänker att de kommer spela en allt större roll ju längre fram i volymerna jag kommer.

Hill och Rodríguez är en synnerligen utmärkt kombination då text och bild fullkomligt komplimenterar varandra. Jag vill läsa mer! Nu med en gång!

5 kommentarer:

Cinnamon sa...

Den andra boken är precis lika bra! Jag reserverade del 2-6 på biblioteket, men del 2 finns tydligen inte längre. Nån har förmodligen knyckt den. Så jag beställde hem den som e-bok och läste på iPaden. De andra 4 delarna har jag i vanlig bokform.

Det mörka tornet sa...

Vad härligt att höra! Vad surt när det saknas en del på bibblan. Jag tror detta kan vara något jag läser fler gånger så jag bestämde för att köpa dem. Så mycket längtan efter mi beställning nu.

Eli sa...

Fantastisk serie! Älskade alla delar, den blir bara bättre och bättre.

Det mörka tornet sa...

Nu har jag läst till del tre och jag håller verkligen med dig Eli!

Eli sa...

Tror jag kommer läsa om dem någon gång!