lördag 18 augusti 2012

Bokbloggsjerka 17 - 20 augusit

Jerkafrågan den här helgen handlar om hur man gör för att minnas sådan som man vill skriva om en bok efter att man läst den i t.ex. recensioner.

Då jag studerade strök jag både över/under, vek sidor och klistrade in post-it-lappar på de sidor där det intressanta fanns. Då jag läser skönlitteratur eller "nöjesläser" markerar jag ibland något jag vill minnas genom att vika sidan (om det är min egen  bok vill säga) men för det mesta läser jag bara. Jag uppslukas av läsningen och ser det inte som ett arbete som jag sedan ska plita ner till ett intressant inlägg. Visst funderar jag på saker som jag måste ta upp i en eventuell recension men det är sällan mer komplicerat än att jag minns det jag ville säga. Minns jag ändå inte riktigt bläddrar jag runt lite i boken tills jag hittat ungefär det jag letar efter. Ibland skriver jag ett eget inlägg om något jag tycker är extra intressant att ta upp ur boken innan jag skriver själva recensionen. Ibland väcker boken tankar som kan leda till andra inlägg. Dock antecknar jag sällan inför dessa inlägg. Däremot kan jag börja skriva på ett inlägg som jag sedan sparar och fyller på då och då, går och filurar på några dagar innan det fullbordas.

Jag inser verkligen hur oseriöst jag läser och planerar inför mina inlägg mot hur ni andra gör!!

8 kommentarer:

C.R.M. Nilsson sa...

Jag gör ungefär som du :)

Linnea sa...

Jag varken antecknar eller planerar.. Jag skriver när jag har tid/lust. Som tur är så brukar jag hinna skriva om böcker jag läst ganska snabbt, så jag hinner inte glömma.. :)

Monika sa...

Jag antecknar ju om det dyker upp något som jag aboslut vill ha med eller om det är något annat jag reagerar över. Men det är ju inte så att jag avbryter läsningen och skriver flera sidor text, utan ofta kan det bli i samband med att det är något jag ändå måste fundera på.

Boklysten sa...

Jag gör nästan som du. Och jag försöker skriva inlägget så fort jag läst färdigt så att jag fortfarande har allt färskt i minne - om jag sen glömmer nåt så var det nog inte så viktigt ändå eftersom jag glömt det.

Sara Pepparkaka sa...

Vet du, jag låter kanske seriös med mina anteckningsböcker, men dom är ett resultat av att jag har så fruktansvärt dåligt minne. Det är så i mitt liv att det som inte är uppskrivet är glömt.

Boktjuven Ingerun sa...

Jag skriver också oftast recensionen strax efter jag har läst boken. Men jag viker sidor för citat på det jag "stjäla".

Det mörka tornet sa...

Intressant...jag skriver nog också så snabbt som möjligt efter att jag läst boken. Jag har också dåligt minne..vi löser det visst på lite olika sätt bara! :-)

Chicken sa...

Sv: har antecknat med mobilen ganska länge nu, men det är aldrig lika bra som att skriva ner anteckningarna.

Jag har nog samma strategi som du, det är inte ofta jag gär anteckningar medans jag läser boken. Jag brukar anteckna efter att boken är slutläst och jag hunnit fundera lite över vag jag läst. ^^