måndag 27 augusti 2012

Fiktiviteters födelsedagstävling

Fiktiviteter firar både sin, sitt barns och bloggens födelsedag (Grattis!!) med en liten fördelsedagsenkät där man kan vinna ett verkligt spännande paket. Jag vill såklart både fira och vinna så här kommer mina svar:

Vilken var din bästa bok i sommar?
Styggelsen är min bästa bok från i sommar. En riktigt bra bok med ordentliga skräckinslag! Precis som jag vill ha det! Jag är lite kär i Amanda Hellberg efter den här sommaren. Och så är jag så otroligt glad över att det finns en svensk författare som verkligen kan skriva skräck som skrämmer!!

Vad ser du fram emot att läsa i höst?
Eftersom jag redan tjatar en del om den här boken känns mitt svar lite tråkigt. Men jag väntar och räknar dagarna tills The twelwe släpps. Fortsättningen på The passage. Oktober är snart här nu!

Har du planerat något läsprojekt i höst?
Ingenting faktiskt. Jag vill nog bara läsa det lusten faller på och inte binda mig till projekt jag ändå inte kommer att hålla! Dock är det ingen brist på böcker jag vill läsa.

Finns det någon av dig ännu oläst författare som du skulle vilja stifta bekantskap med i höst?
Ja absolut!! Om det inte fanns nya författare jag skulle vilja läsa så skulle jag både vara lite insnöad och dessutom aldrig kunna utveckla mitt läsande. Det dyker ju ständigt upp nya författare. Snarare är det väl så att det finns så många författare jag vill lära känna att jag inte vet hur jag ska hinna läsa dem alla. Den jag kommer på att jag vill läsa just nu är Melina Marchetta eftersom jag är väldigt sugen på Jellice road.Snart får jag både läsa och prata om den!!

Vilken bok skulle du vilja tipsa alla om att läsa i höstrusket (/höstsolen)?
Jag tycker att mysiga rysare är ypperligt framför levande ljus och tillsammans med mörka, blåsiga kvällar. Så  med det sagt måste jag ju tipsa om Styggelsen igen. Vill man sedan bli ännu mer skrämd ska man läsa Stephen Kings The shining. Den skrämde Kingen till och med sig själv med (damen i badkaret) eller varför inte Joe Hills En hjärtformad ask. Läs och rys!!

5 kommentarer:

Marie, Skuggornas bibliotek sa...

Kommer aldrig kunna ha ett normalt förhållande till badkar med fördraget duschdraperi efter att jag läst the Shining -- trots att det var över 20 år sedan :)

Det mörka tornet sa...

Haha, nej vi är nog en del som är skadade av den scenen. :-)

Helena (Fiktiviteter) sa...

Gillar också Amanda Hellberg och då har jag inte ens läst Styggelsen än... Och The Twelve har jag faktiskt förhandsbokat så det kan gärna bli oktober nu ;)

Lingonhjärta sa...

Åh, Styggelsen kommer i nytryck i höst så håller tummarna för en eboksvariant så jag kan få läsa den. Är riktigt sugen. Och The Shining, ja usch vad bra och otäck den är!

Det mörka tornet sa...

Helena: Jag gillade också Amanda innan Styggelsen men efter den har jag höjt henne till gudarna! Ja, i år längtar jag till mörka och blåsiga oktober. :-)

Lingonhjärta: Det hoppas jag också så du får läsa den! En riktig skräckis det! The shining har verkligen skrämt mig mer en än gång. Funderar på en omläsning av den under hösten7vintern.