måndag 3 september 2012

Jag uppfostrar en läsare

Jag är helt säker på att många av er bokälskare där ute sitter på även en del bra barnböcker. Som vanligt kan detta att hitta bra böcker vara en djungel så jag behöver nu tips från er på böcker för en 1-åring. Pedagogiska, utvecklande och intressanta ska de såklart vara!


4 kommentarer:

Bokdivisionen sa...

Äsch, pedagogiska javisst men det viktigaste är att det är böcker som uppskattas. Antingen av den lilla eller av dig. Har ni tur så sammanfaller era omdömen. :-) Men om du tycker att det är en tråkig bok kommer du inte att läsa den med glädje och visst är väl läsglädjen det allra viktigaste att förmedla? Populära böcker hos mig (och barnen) var Anna-Clara Tidholms Hitta på och Knacka på. Gå till biblioteket och låna en hög och köp sen favoriterna. Eftersom jag är partisk rekommenderar jag såklart ett besök hos www.barnboksprat.se där du kan läsa om massor av böcker.

Helena (Fiktiviteter) sa...

Jag håller med om Hitta på och Knacka på av Tidholm, barnen har älskat dem och som förälder har jag faktiskt inte tröttnat på dem heller. Vi läste mycket Max och Vilda bebin i den åldern också. Och Stina Wirséns Vem-böcker men de kanske kommer senare även om jag tror att en ettåring kan gilla bilderna osv.

Det mörka tornet sa...

Vilka bra tips! Självklart ska det vara läsglädje framför allt! Jag har inte köpt så mycket än (fått en del max såklart) och lånar gärna hem från bibblan. Jag ska kolla upp allt som ni föreslagit!! Tack tack!!

Marie, Skuggornas bibliotek sa...

Idag när jag åkte hem på tunnelbanan satt jag bredvid en tjej som läste en Totte-bok för sitt lilla barn. De är väl inte särskilt spännande för en vuxen läsare, men småbarn verkar gilla dem... :)