lördag 6 april 2013

En sekund i taget av Sofia Nordin

En sekund i taget handlar om Hedvig som är tolv år och som överlever när hela hennes familj, och de flesta i världen, dör av en märklig feber. Hedvig flyr i panik och bestämmer sig för att överleva trots att hon troligtvis kommer att tillbringa hela livet ensam. Hon hittar campingutrustning i skolan och beger sig till det ställe där hon kommer att kunna överleva ensam.

Det är oerhört uppfriskande att läsa en bok om världens utrotning utan att det är zombies inblandade. För den här boken innehåller inte ett enda lik som reser sig upp och anfaller. Trots det är det en bok som fängslar och skrämmer. Bara tanken på att lämnas ensam kvar som Hedvig skapar en mindre psykos om man tänker på det för länge. Hedvigs trovärdiga tonårstankar om hur hon aldrig kommer att bli kysst eller få barn är också de skrämmande.

Det finns så många hjärtknipande, gråtscener i den här boken. Det finns så mycket ensamhet och förtvivlan. Detta var verkligen en bok som var svår att lägga ifrån sig och som jag bara vill ha mer av när den är slut! Jag vill vet hur det går sedan! Kommer världen att byggas upp igen? Snälla Sofia Nordin, ge oss en uppföljare. Även om den nödvändigtvis inte måste handla om Hedvig!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hon skriver faktiskt på en uppföljare!

Det mörka tornet sa...

Tack för den informationen!! Gör mig mycket glad!! :)

Ela sa...

Haha, och jag som bara satt och väntade mig zombier! :-)Får nog anse mig vara allmänt zombieskadad.