torsdag 19 september 2013

Penpal av Dathan Auerbach

Längtar du efter något extra kusligt att läsa i höstmörkret? Något som kryper under skinnet på dig och som är lite vridet? Då ska du absolut läsa Penpal. Jag är tveksam till att den kommer att lämna dig oberörd.

Handlingen får bara bli en mumsbit eftersom det här är en bok som är svår att berätta om utan att avslöja för mycket. I vilket fall handlar boken om en liten pojke som upplever riktigt underliga saker i sin uppväxt. Till exempel vaknar han på underliga platser och blir brevvän med någon som bara bara skickar skumma fotografier tillbaka. Som vuxen börjar han dra i trådarna och för varje kapitel skrämmer han både sig själv och läsaren halvt från vettet.

Penpal skapade den där inte-titta-in-i-spegel-känslan när man går på toaletten sent på kvällen (för tänk om något rör sig där inne eller tittar tillbaka på en) och jag kan inte annat än att säga att upplösningen var något av en liten chock. Läs och rys!

4 kommentarer:

Vargnatts bokhylla sa...

*lägger till på läsa-listan*
Och bara ditt sista stycke fick mig ju att inte vilja vara nära en spegel!

kalebass sa...

Låter ju helt underbart! Ska ta och snoka reda på boken redan i morgon. Att stå framför en spegel och spärra upp ögonen... det kan mycket väl räcka för att bli rädd för sig själv.

Lillasyster sa...

åh vad kul att du läst den nu och att du verkar gila den lika mycket som jag gjorde :D vi får prata om den nästa gång vi skype:ar! puss

Det mörka tornet sa...

Den var verkligen bra! Klart vi måste diskutera den! Snart!:-D