fredag 31 oktober 2014

Halloween - 3 tips

För barn. Tummen tittar på natten av Inger och Lasse Sandberg. Den här boken älskade jag själv som barn och nu läser jag samma bok som mina föräldrar läste för mig för min egen son. Jag fick den -84 som fyraåring så den är välanvänd men hänger fortfarande ihop väl. I den här boken är det Tummen som vaknar väldigt tidigt på morgonen, innan det alls blivit ljust. Tummen ger sig ut på en promenad och allt ser så konstigt ut på natten. Han ser spöken, häxor och jag vet inte vad. Men när månen tittar fram visar sig dessa saker vara något helt annat, något vanligt.

Lite lagom kuslig om man är liten. Speciellt bra att ingenting är läskigt på riktigt utan visar sig vara helt vanliga saker. Tyvärr verkar boken vara slut i butik men biblioteken borde ju ha ett exemplar.
 
För vuxna:
Penpal av Dathan Auerbach. Boken handlar om en pojke som upplever konstiga saker i sin barndom  efter att hans klass har skickat ut kort som släpps iväg med hjälp av ballonger. Någon hittar pojkens ballong och börjar skicka kort tillbaka. Konstiga kort som vid närmare titt visar sig alltid innehålla pojken själv. När pojken blir vuxen börjar han nysta i vad som egentligen hände när han var liten och ju mer han får reda på desto mer skrämd blir han. För bakom många händelser ligger något mörkt och skruvat. Något som fortfarande inte släppt taget. Läskig, krypande. Läser du den här behöver du både ljus och någon att hålla i handen. Perfekt för Halloween helt enkelt!
Filmtips. The Conjuring. Halloween är ju perfekt filmhelg. Då ska det vara filmer som verkligen skrämmer och som får dig att dra ner gardinerna ifall något kanske lurar där ute. The Conjuring är en sådan film där en familj flyttar in i ett redan hemsökt hus. Filtar dras av fötterna på natten och till slut styr det där även några av barnen. Familjen behöver hjälp så därför tillkallas ett par som håller på med andeutdrivning. Ska de lyckas rädda familjen eller ska det onda ta över för gott. Särskilt aktuellt nu eftersom fortsättningen, Annabelle, som egentligen utspelar sig före denna, går på bio just nu. Vill man verkligen mysrysa till det kan man ju se The Conjuring hemma för att fortsätt till biosalongen för Annabelle.  Hade det inte varit så att maken ska vara borta lördag kväll hade jag själv kunnat tänka mig ett biobesök.

2 kommentarer:

Louise sa...

Såg Annabelle på bio förra helgen, usch säger jag bara! Vissa scener kan jag bara inte släppa. Men en bra skräckis var det tveklöst!

Det mörka tornet sa...

Å! De filmerna är ju de bästa. Kollade trailerna och filmen ser mycket lovande ut måste jag säga! :-)