lördag 1 november 2014

Min halloween

Här firade vi Halloween i dagarna två kan man säga. Min syster kom hit i fredags och eftersom både hon och jag älskar skräckfilm tog vi oss två kvällar med skräck. I fredags blev det Sinister som jag rekommenderar. Ikväll valde vi Devils Due, tror jag den hette. Oavsett, rekommenderas inte. Men man kan inte ha vinst varje gång.

Vi hade bjudit hit några vänner med barn på spökfika till oss i dag. Går inte att göra något speciellt på Halloween när barnen är små om Halloween infaller på en veckodag så därför blev kalasandet förskjutet en dag. Man kunde klä ut sig om man ville sa vi. Det är jädrans svårt att få 3-åringar att göra något de inte vill. Min unge pendlade mellan att vilja vara troll, pirat, kanin och fjäril. Till slut blev han kanin, utan öronen. Jag fick därför en ypperlig  chans att bli (onda) kaninmamman medan syster fick anamma pirat-outfiten.

Vi hade bakat spökmaränger (aja, duttat på choklad på färdigköpta maränger), bakat spindelnätskaka och gjort spindlar av chokladbollar. Sedan lekte barnen hur bra som helst, bebisarna hade också skoj och interagerade genom att bland annat dra varandra i benen och i varje fall så tyckte jag att det var väldigt mysigt att hänga med både föräldrar och barn. Jag ser fram emot att kunna införa en större andel skräck ju äldre barnen blir!
Halloween alltså! Bästa högtiden!!!

2 kommentarer:

Lingonhjärta sa...

Men ÅH så fint :D Jag längtar efter att få spöka ut den lilla i magen nu. Ve och fasa om hon blir som sin far och tycker skräck är för otäckt :P

Det mörka tornet sa...

Å! Det är ju så roligt med barn och allt kul man kan göra när man har dem. Mina favoriter är nog hänga i badhus och lekland samt få klä ut sig. :-) Äsch! Man påverkar barn så mycket. Vår pratar jämt om spöken och monster (positivt) och älskar "Tummen tittar på natten" och den när det spökar hos ALfons. Så börja i tid du! :-)