måndag 1 augusti 2011

Läsrapport juli

Juli månad har känts otroligt lång för mig. Jag har mest gått i vänteläge och undrat om det är den här dagen bebisen ska komma. Men nu är det augusti och ingen bebis än. Eftersom juli känts som minst 60 dagar så är jag lite chockad över att jag "bara" läst 6 böcker.

Linwood Barclay; Allt för nära
Susan Hill; The woman in black
Erin Kelly; The posion tree

Sofi Oksanen; Stalins kossor
Johan Theorin;
Blodläge
David Wellington;
Monster island

Ingen av de andra böckerna går att jämföra med Sofi Oksanens Stalins kossor. Människorna, ödena, misären och den lilla lycka man ändå måste känna ibland beskrivs på ett så särskilt sätt av Oksanen. Hon är speciell! Månadens höjdpunkt alltså och snart måste jag även bita tag i hennes Baby Jane.
Månadens läs inte blev ju helt klart Linwood Barclays Alltför nära. Om man inte gillar att läsa totalt förutseende böcker utan någon som helst spänning alltså! Tur är ändå att Barclay var det enda nerköpet denna månad.
Poison tree var också en keeper och Susan Hills spökerier är inte dumma. Johan Theorin var okej, inte helt oväntad upplösning där heller men ändå värd att läsa. Monster island är ett kapitel för sig som jag ska skriva om lite senare.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag läste också Alltför nära och skrev en recension som inte direkt var någon hyllning, påminde snarare om en sågning :) Jag tyckte också boken var fruktansvärt förutsägbar! Så mycket så det var tråkigt att läsa, så tråkigt så jag inte vet om jag vill läsa honom igen...