söndag 19 september 2010

En liten uppdatering

Jag är fortfarande väldigt förkyld och har massor att göra på jobbet så nu_har_jag_faktiskt_inte_TID att vara sjuk mer. Har försökt vila hela helgen så kanske det släpper lite. Förövrigt är det mesta spanska jag läser. Men som kvällslektyr tar jag fortfarande med mig tjocka King-boken Dreamcatcher till sängen. Ger både armmuskler och spännande drömmar. Med risk för ryggskott drar jag dock inte med mig just den boken på bussen. I stället åker jag fram och tillbaka med en liten nätt pocket. Närmare bestämt Tvingade till Tystnad av Kaa Enberg. Då och då återkommer jag till Stalin, Sovjetunionen och Gulag-lägren i min läsning. Just den här boken handlar om svenskar som utvandrade till Sovjet där de trodde att de skulle få vara med och bygga upp en socialistisk arbetarstat. Dessa människors dröm byttes tyvärr kanske snabbt ut mot en mardröm.

Snart är det dessutom dags för bokmässa igen. Jag har som vanligt inga speciella planer mer än att strosa runt, känna atmosfären och kanske få med en och annan bok hem. Känner jag mig själv rätt kommer dock packningen hem vara tyngre än vad jag tror.

2 kommentarer:

livet på myra sa...

Såg att du läst Nattfåk. Det gjorde jag när jag var nyopererad och låg hemma. Den är jättebra tycker jag. Lite för jobbigt spännande för mig ibland dock ;) Läste den inte när Lars jobbade natt om jag säger så ;) MEN den andra boken (som jag eg tror var den första?) Skitsamma, kommer inte på vad den heter nu. Den va iaf inge bra så läs inte den! Jätteseg och kom aldrig till skott. Men har inte han gett ut en ny bok nu??

Coolt med spanska! Hur hinner du allt?

Kram Jessica

Det mörka tornet sa...

Jag blev faktikt positivt överraskad över Nattfåk. Är ju ingen deckarfantast direkt. Ska tänka över om jag får för mig att läsa ngt mer av honom! :-)

Spanska är jätteroligt! Jag har faktiskt tagit bort flera saker som snodde för mycket energi och spanskan är bara på nöjes-nivå, alltså jag måste inte ha poängen för att få bättre jobberbjudande, så jag gör så mycket jag orkar och det jag lär mig lär jag mig! I princip har jag bara jobbet och spanskan just nu. Nästan!

Kramis