lördag 11 september 2010

Spanska!!

I dag var jag uppe med tuppen! Runt klockan sex en lördagmorgon är inte illa! De första två timmarna låg jag dock under täcket, med två bananformade hundar, och försjönk i Stephen Kings härliga, hemska, flerdimensionella värld. Klockan nio öppnar Ica. Och där väntade ett adlibris - paket på mig. Jag hängde inte på låset. Men nästan. Inuti paketet fans en nybörjarbok i spanska (med tillhörande cd) och en spansk ordbok. Jag har länge velat lära mig spanska och har nu tagit steget fullt ut och hoppat på en nybörjarkurs på universitetet. Så spännande. Så roligt. Jag älskar språk! Hittills har jag dock (försökt) lära mig alla olika sätt att hälsa på, att presentera mig, lära mig korrekt uttal av alfabetet och siffrorna. På den nivån är det! Men ack så roligt!

3 kommentarer:

Frida sa...

Åh, så många gånger jag också har tänkt att jag ska börja läsa spanska! Du får ge oss uppdateringar om hur det går! Det jag är rädd för är att det låter roligare i mitt huvud än vad jag kanske skulle tycka att det är i verkligheten...

Det mörka tornet sa...

Det är jätteroligt!! Men jag älskar verkligen att plugga också. Jag arbetar själv med att lära ut svenska till människor med andra språk så det är rätt intressant att ta del av den andra sidan av saken. Det vill säga, hur det är att lära sig ett nytt språk! Lärorikt på många sätt alltså! :-)

Anonym sa...

Åh, vad roligt att börja lära sig spanska! Bueno! ;)Jag läste någon spanskakurs på komvux för ungefär tusen år sen, men har tyvärr lyckats glömma bort det mesta.
Har länge tänkt att jag skulle vilja lära mig japanska, men det gäller ju att ha tiden till det också...