måndag 21 mars 2011

Murakami i en trilologi!!


Ojojoj, vad sugen jag blev på att läsa nya Murakami! När jag läser beskrivningen av boken verkar den så lovande att jag nästa inte kan hålla mig från att klicka hem den. Lite lagom konstig och härlig i äkta Murakami stil! Titta bara hur den beskrivs på Adlibris:

Aomame åker på motorvägen i en taxi. Hon har bråttom men fastnar i trafiken. Eftersom hon är försenad till ett viktigt och hemligt arbetsmöte får hon ett märkligt förslag av chauffören: att ta en trappa som leder ner från motorvägsbron. Hon tackar ja och kort därefter börjar hon känna sig frånkopplad världen utanför. I ett slag är hela hennes tillvaro förändrad och hon står snart inför grundaren av en religiös sekt.
Tengo är en ung man som vill uppfylla sin dröm om att bli författare. En vän till honom, som knappast är en särskilt begåvad författare, börjar allt mer att styra hans liv när hon bestämmer sig för att ställa upp i en litterär tävling. Till Tengo påstår hon att den bygger på egna erfarenheter, ändå tycks ingenting stämma. Plötsligt är det som om någon drar undan mattan för det han alltid tagit för givet är sanning.

Att den här boken sedan är den första av tre gör inte saken direkt sämre! I want it, I need it, gotta have it! Detta blir definitivt något att bita i under påsklovet!!

4 kommentarer:

Vettets väktare sa...

Om du gillar Murakami, missa inte min, Kafka på jobbet och A Fraction of the webs podcast om Fågeln som vrider upp världen. Premiär om en timme och en kvart på min blogg! (10.00 alltså)

Hanna sa...

Jag har också spanat in den där. SF-bokhandeln hade de två första delarna med i sin vårkatalog. Det lär svida lite i plånboken bara, då båda böckerna kostade 239kr... De var ju definitivt inte de enda jag ville lägga i varukorgen!

Bokomaten sa...

Murakami är VREKLIGEN i ropet nu med både pocketsläpp, den här, Norwegian Wood-filmen och läsecirkel på radion. Roligt, han förtjänar allt han kan få och förmodligen nobelpriset om några år.=)

Det mörka tornet sa...

Den kostade "bara" 179 på adlibris. Men det blir dyrt ändå om man vill ha alla delarna! Plus allt annat som lockar och pockar!

Wohooo! Man kan inte få för mycket Murakami! Han är bara helt underbar!!