onsdag 23 maj 2012

Heeeej Biblioteket

I går gick jag äntligen till mitt bibliotek och löste min skuld och spärrade upp mitt konto. Utan lånekortet, inga nya böcker. Direkt efter att jag gjort rätt för mg slank jag in bland hyllorna för att få tag på lite ny läsning. Jag fick hejda mig för det fanns så himla mycket som lockade och drog. Ja, faktiskt mer än vanligt. Jag hade lätt kunnat hämta en kundvagn på Ica och fyllt den till bredden!! Dock fick jag nöja mig med tre böcker (vad är det med tretalet egentligen? Jag landar ofta i det! Är jag så skadad av alla sagor jag läst?). Det blev:

 Dödens Labyrint av Ariana Franklin. Jag hittade Dödens mästarinna på Bokmässan för några år sedan. Jag som inte gillar krim och deckare i vanliga fall älskade den boken. Det funkar tydligen bra om det utspelar sig i det förflutna. Och skrivs av någon som vet hur man skriver!!

Murakamis Efter mörkrets inbrott. Beskrivs som gastkramande, jag är såld. Eller köpt.

Dracula av Bram Stokers är en av de böcker jag bestämt att jag ska läsa i klassikerutmaningen. Nu ska den äntligen bli läst. Jag har lånat med den hem förut bara för att gå tillbaka med den igen när lånetiden gått ut.

2 kommentarer:

Skrivande sa...

Läser mycket klassiker nu för tiden men har helt glömt bort Dracula. Måste skrivas upp på listan! :)

Det mörka tornet sa...

O ja! Den är väl värd att läsa!!