tisdag 1 januari 2013

Bokåret som gått

Lästa böcker: 50 prick

Kvinnliga författare: 21 st
Manliga författare: 18 st

På engelska: 7st
Ungdomsböcker: 6st
Ljudböcker: 7st

Bästa ungdomsbok: Cirkeln och Eld är ju helt fenomenala men även Kaninhjärta och Jag väntar under mossen är riktiga superböcker.

Bästa ljudbok: Här står det mellan En dag och Mannen som föll i glömska. Väldigt olika böcker men båda två har fångat mig något enormt. En dag tänker jag fortfarande på väldigt ofta. Mörk jord var inte dum den heller.

Bästa Stephen King: Jag läste om hela Det mörka tornet-serien utom den sjunde och sista boken så jag måste säga den. Omläsningen skedde i samband med att tillägget The wind through the keyhole släpptes och jag gillade den just för att den var extra godis och egentligen ingen fortsättning på själva serien. 11/22/63 släpptes och blev ännu ett King-mästerverk. Vi King-nördar älskade alla blinkningar till bland annat Det.

Årets överraskning: Antagligen att jag inte älskade Jellicoe Road som nästan alla andra men att jag däremot tyckte väldigt mycket om Prästungen.

Årets otäckaste: Styggelsen var den bok som skrämde mig mest. The haunting of Hill house kunde också sända kalla kårar längst min rygg precis som The seance.
Håll utkik efter min topp fem. Det kommer bli svårt men jag ska göra ett försök.

2 kommentarer:

Linnea sa...

Eld är på min topplista i år, kan jag ju säga. Tyckte den var kanonbra! :) En dag skaffade jag som ljudbok här om veckan.

Det mörka tornet sa...

Jag längtar efter Nyckeln och hoppas den kommer snart! Förhoppningsvis kommer du att älska En dag lika mycket som jag (och många andra) gjorde!!