söndag 24 mars 2013

Doktor Joseph av Andreas Roman

När jag fick reda på att Andreas Roman kom med en ny bok var jag inte bara positivt inställd. Jag är nog en av de få som inte fallit för varken Mörkrädd eller Någon i din säng. Det var mest skuggor, grenar och en outtalad fråga om böckerna egentligen inte handlade om sinnessjukdom. Men men, alla är värda en andra chans, eller tredje då. Och vodou lät ju som ett ämne ett spännande och inte direkt uttjatat ämne!

Såhär i efterhand är jag verkligen oerhört glad över att jag gav Roman den där tredje chansen. För Doktor Joseph är en riktigt bra bok. Det är spänning och surrealism rakt igenom. Både människor och odöda skrämmer när ett magiskt täcke lägger sig över gamla stan. Jag gillar att alla trådar inte binds ihop i den här boken och att läsaren fortfarande har en del att undra över när hen kommer till sista bladet. För detta ska tydligen bli en serie och förhoppningsvis får vi svar i senare böcker. Dessutom bidrar det halvsagda till att öka på spänningen än mer!

Jag tycker även Roman har lagt sig till med ett annat flyt i texten och karaktärerna är mer livfulla än de varit i tidigare böcker. Kanske är det ämnet som lockar mer den här gången?

Handlingen då? Ja, det är Joseph som var en riktigt duktig vodou-präst för den vita sidan i sitt hemland. Men han gjorde ett hemskt misstag och fick starka, mörka krafter emot sig. Tillsammans med sin svenska fru Bea gömde sig Joseph i Sverige och bildade familj och började arbeta på försäkringskassan. En dag får Joseph sparken från sitt arbete samtidigt som äktenskapet börjar knaka i fogarna. Snart inser Joseph också att de krafter han gömmer sig för är på väg att återupptäcka honom och Joseph vänder sig åter till vodoun för att få hjälp.

2 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Lingonhjärta sa...

Gillade den verkligen jättemycket :D