torsdag 8 mars 2012

Levande begravd

Michael Harrison ska få betalt för alla dåliga skämt han utsatt andra för. Detta ska ske under Michaels egen svensexa och hans vänner tänker begrava honom i en kista i några timmar. Dock går skämtet reält fel när vännerna krockar på väg från begravningsplatsen och dör allesammans. Michael blir kvar i kistan utan att någon vet var han befinner sig.

Jag hade nog missuppfattat vad den här boken handlade om. Jag såg framför mig en klaostrofobisk bok om en skräckslagen människas kamp för att överleva i en trång kista. Och boken börjar så. Då är den bra. Sedan visar det sig att den här boken enbart är ännu en massproducerad kriminalhistoria och sådana böcker väljer jag oftast att inte läsa. Detta för att det just är en så massproducerad genre som andas lite löpande band. Det blir sällan någon särskilt djup historia av det hela och inte är böckerna speciellt välskrivna heller. Brottslingen är ingen överraskning utan redan från början kan vem som helst med minst två hjärnceller se var det hela kommer barka hän. Självklart finns det undantag. Tyvärr är Levande begravd inte ett av dessa undantag.

2 kommentarer:

BoklandskapJenny sa...

Jag läste den för ett par år sen, och blev också besviken. Det lät ju så bra, och så var det en helt annan typ av bok än man hade trott.

Det mörka tornet sa...

Ja, eller hur?! Falsk marknadsföring på hög nivå!! :-)